hits

Vi hadde Norges mest lydige bikkje...

...i nabogården. Det er helt sant, den ble kåret til Norgesmester i lydighet.

Vårt eget lille rasedyr derimot, er så menn ikke den mest veloppdragne tamhunden verden har sett.

Oppdratt i fars sykeseng som den er, med store muligheter til å snappe vestlandslefsa ut av fars grep når han tar en slurk kaffe, er hun blitt både feit, bortskjemt og utrolig god på tigging.

Ikke misforstå, hun er verdens snilleste, altså! Når hun er med på turer med skoleungene er hun alles yndling, er tålmodig og snill og lar seg rolig kose og klappe og rufses i pelsen.

Men som Buhunder flest er hun en ihuga vakthund. Hun vakter og bjeffer på traktorer, fugler, campingvogner, tilhengere, insekter, folk, fly, sykler, blomster, lauv, greiner, bølger, vind, rennende vann, snøføyk og brøytebiler. Tror faktisk jeg tar med luft også. Innendørs vakter hun selvfølgelig inngangsdøra og bjeffer på alt og alle som beveger seg i det området, samtidig som hun har tatt på seg det hele og fulle ansvar for TV apparatet.

Det er utrolig mye på TV som ikke burde vært der, ifølge henne. Særlig på Animal Planet. En gang Ingvar så på en dokumentar om elefanter i Afrika, holdt hun på å knuse hele TV'n da hun prøvde å springe inn i flokken og splitte dem. Da de ufortrødent vagget videre forbi kameraet sprang hun bort til vinduet for å knipe dem der.

Men det er ikke bare elefanter og andre dyr som blir vaktet på. Etter at hun ble eldre har hun begynt å vakte på mennesker på TV også. Skihoppere, f.eks. Nyttårsrennet 2017 ble en tragedie i fullt volum og hundeglam, da hun av en eller annen grunn fant det HELT uakseptabelt at folk satte av i en bratt bakke i retning HENNES hundeseng!

Ellers er folk som danser, smiler, spiller, løper, sparker ball, snakker høyt, fort eller som hyler verdt å gi inn på det sterkeste. Og så synes hun at sitcom-program med latterboks er noe dritt, men det har hun jo for så vidt rett i.

Men da hun ga hals til meteorologen da han skulle forkynne dagens vær langs Nordlanskysten og veivet litt i raskeste laget med høyrearmen mot kartet, kom det bestemt fra Ingvar:

«Neste gang vi skal ha kjæledyr kjøper vi en skilpadde!»

#humor #familie #hunder #lydighet #norskbuhund

Foto: Eget arkiv; Neset's Izzie

Én kommentar

Ei_heks

15.11.2017 kl.01:00

LOL Genial historie. <3

Skriv en ny kommentar

Kjerringa til Ingvar

Kjerringa til Ingvar

49, Rødøy

Mitt navn er Elisabeth Sjåvik Monsen. Jeg er født i det Herrens år 1968, og har dermed levd en god stund uten å bli særlig voksen av den grunn. Rent geografisk ble jeg plassert i Tjongsfjord på Helgelandskysten og har etter noen studieopphold andre steder i landet likevel endt på fødestedet. Jeg har ei solid utdanning som spriker i alle retninger, fra reklametegner og førskolelærer til spesial- og dramapedagog. På fritiden driver jeg uhemmet og i svært utstrakt grad med revy. Utover dette jobber jeg jo som lærer da, er gift, mor til to etterhvert voksne menn, har hund, støvsuger, Samsung S7 og skostørrelse 37. Bloggen min handler i all hovedsak om ulike hendelser og tanker i en familie der far er handicappet, og om hvordan makaber og klin sprø humor redder vår hverdag!

Kategorier

Arkiv